ICM TEKNIKK

STATIV ELLER HÅNDHOLDT
Denne teknikken, bortsett fra rotasjon, kan utføres med kameraet festet til et stativ for å eliminere risikoen for uskarphet på motsatt akse til ICM f.eks. når du skyter en vertikal panne, vil du ikke ha horisontal bevegelse og omvendt. Det er lett å skyte håndholdt, og bildestabilisering er nyttig hvis kameraet eller objektivet tilbyr det, men hvis bildene dine lider av for mye uskarphet, kan du finne at stativet som monterer kameraet, løser problemet.
Hva er noen tips for hjelp til å bestemme seg ved et vanskelig valg?
1 svar
Stein-Inge Kummeneje
Stein-Inge Kummeneje, Prosjektleder Ventilasjon (2019-nå)
Svarte på for 25. apr · Forfatteren har 80 svar og 30,8 K visninger av svar
Opprinnelig svar: Hva er noen tips for å hjelpe med å bestemme seg for et vanskelig valg?
Min teknikk er å mentalt “leve” meg gjennom fremtiden med de ene eller andre konsekvensene. Da får jeg en følelse av hva som føles mest rett, og så jobber jeg meg logisk derfra.
For eksempel tok jeg og min samboer nylig avgjørelsen om å flytte tilbake til hjembyen vår. Da så jeg for meg de neste 10 årene av livet vårt, først der vi bor nå, og så der vi kanskje kunne bodd i hjembyen. Jeg så for meg hvilke fritidsaktiviteter ungene mine bedrev. Jeg så for meg hvordan huset vårt kunne se ut, hvilken jobb jeg kunne hatt, hvordan en hverdag føltes, og hva mine ønsker i den virkeligheten ville vært. Spesielt det siste var utvetydig hjelpsomt. For hver dag som vi fortsetter å bo her vi gjør nå, så kommer jeg til å ønske at mine barn er nærmere familien vår. Og det var det avgjørende punktet. Så nå flytter vi. Men et annet punkt kan være viktig for andre.
Det “normale” å gjøre når man står overfor et valg er å skrive en for/mot-liste. Det har jeg gjort mange ganger. Det har aldri fungert. Punkter på en liste er nærmest umulig å veie opp mot hverandre. Noen punkter veier alltid tyngre enn andre, og en slik ujevnhet er vanskelig å måle. Vil for eksempel det å være nært familie veie dobbelt så mye som den flotte jobben jeg må si opp? Eller veier de like mye? Umulig å si. Det eneste en slik liste er godt for er å kartlegge hvilke faktorer hvert av valgene innebærer. Men det vil ikke hjelpe for å ta valget. Da er min metode betydelig mer hjelpsom, spør du meg.

CATEGORIES